بادام درختی و نقش آن در سلامتی بدن
بادام درختی  از یکی از انواع آجیل است و در اصل مغز میوه درخت بادام است. بادام انواع مختلفی دارد، بادام تلخ و بادام شیرین از انواع بادام‌های درختی با طعم‌ها مختلف است؛ بادام تلخ بیشتر خواص دارویی و درمانی دارد و از آن برای تهیه روغن بادام تلخ و یا برای تهیه برخی از انواع دسر و شیرینی استفاده می‌شود. اما بادامی که در آجیل‌ها و یا در انواع سالاد یا دیگر خوراکی‌ها از آن استفاده می‌شود، بادام شیرین است. بادام شیرین و تلخ از لحاظ ظاهری تقریبا شبیه به یکدیگر هستند؛ میوه خام آن‌ها در زیر دو روکش نازک و نرم و یک پوشش سفت و سخت پنهان شده است. برای تشخیص بادام شیرین از تلخ می‌توانید یک دانه از آن را امتحان کنید؛ اما در ظاهر بادام تلخ شکل گردتری نسبت به بادام شیرین دارد.بادام درختی یکی از مغزیجات بسیار خوشمزه و در عین حال دارای ارزش غذایی بالایی است که جزو جدا نشدنی سفره های نوروز و بسیاری از مراسمات و سفره های پذیرایی است.
بادام درختی

ارزش غذایی بادام درختی

خواص بادام درختی بسیار زیاد است و خوشبختانه کالری بادام کم است و برای استفاده در رژیم‌های غذایی مناسب است؛ بادام به اندازه‌ای مقوی است که 11 عدد از آن می‌تواند به عنوان یک وعده غذایی مصرف شود؛ مصرف 11 عدد بادام خام هیچ گونه ضرری ندارد و تمام نیازهای مورد نیاز بدن را به طور کامل به شما خواهد داد.

فیبر: 3.5 گرم

پروتئین: 6 گرم

چربی: 14 گرم (9 عدد از آنها اشباع نشده)

ویتامین E: حدودا 37 درصد از RDI (میزان مورد نیاز روزانه)

منگنز: 32٪ از RDI

منیزیم: 20٪ از RDI

بادام درختی حاوی مقادیر مناسبی از مس، ویتامین B2 (ریبوفلاوین) و فسفر است.

کالری بادام برای استفاده در رژیم غذایی بسیار مناسب است. هر مشت کوچک بادام 161 کالری و 2.5 گرم کربوهیدرات، به علاوه میزان خواص و مواد معدنی بالا را دارد.

توجه به این نکته مهم است که بدن شما 10-15٪ کالری خوراکی‌ها را جذب نمی‌کند زیرا برخی از چربی‌ها توسط آنزیم‌های دستگاه گوارش قابل جذب و هضم نیستند.

بادام درختی دارای مقادیر زیادی اسید‌فیتریک است‌، این ماده یک مواد معدنی خاص است که از کاهش جذب مواد غذایی مقوی جلوگیری می‌کند. اسیدفیتریک، یک آنتی‌اکسیدان سالم محسوب می‌شود و همچنین مقدار آهن‌، روی و کلسیم را که از بادام به دست می‌آورید، به میزان بسیار کمی کاهش می‌دهد.

بادام آجیل درختی بسیار محبوبی است. بادام از نظر داشتن مقادیر چربی‎های اشباع نشده، فیبر، پروتئین و مواد مغذی منبع مهم و موثری به شمار می‌آید. فواید بادام بسیار زیاد است و مصرف آن برای تمام سنین، به طور عمده، مجاز است.

مواد مغذی و خواص بادام برای سلامتی

در مقایسه با سایر مغزها، بادام سرشار از مواد مغذی و ترکیبات مفید است. بادام منبع غنی از ویتامین E، کلسیم، فسفر، آهن و منیزیم، پروتئین، فیبر، منگنز، ریبوفلاوین، فسفر و چربی‌های سالم مورد نیاز بدن است. همچنین روی، سلنیوم، مس و نیاسین هم در آن یافت می‌شود. بادام به‌عنوان یک میان‌وعده، بسیار مناسب است زیرا خیلی از مواد مغذی و ویتامین‌هایی که بدن به آنها نیاز دارد را تأمین می‌کند.

بادام به‌خاطر ارزش درمانی بالا و طعم خوبی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد استفاده می‌شود. بعضی از خواص بادام درادامه بیان شده است.

تقویت سلامت مغز

بادام سرشار از مواد مغذی است که برای تکامل و سلامت مغز انسان اهمیت دارد. مصرف بادام با افزایش سطح هوش ارتباط زیادی دارد و به همین خاطر از زمان‌های دور به ‌عنوان یک غذای اصلی برای کودکان در‌حال‌رشد استفاده می‌شده است. این خشک‌بار از ریبوفلاوین و ال‌کارنیتین تشکیل شده است که ازجمله مواد مغذی برای مغز هستند. بادام فعالیت‌های مغزی را افزایش می‌دهد، در ایجاد مسیرهای عصبی جدید نقش دارد و احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می‌دهد. مطالعات نشان می‌دهد که استفاده از بادام در رژیم غذایی، مثل روغن بادام، برای سلامت عمومی و عملکرد بهتر دستگاه عصبی مفید است.

بعضی از مادران هر روز بادام آب‌کرده به کودکان خود می‌دهند. مصرف دو تا سه دانه بادام در روز کافی است. در صورت واکنش حساسیتی می‌توانید لایه‌ی خارجی آن را جدا کنید، چون مواد مغذی ندارد.

تنظیم سطح کلسترول

مصرف مداوم بادام به افزایش سطح کلسترول خوب خون (HDL) کمک می‌کند و در کاهش کلسترول بد خون (LDL) مؤثر است.

بهبود سلامت استخوان

بادام منبع بی‌نظیری از ویتامین‌ها، مواد معدنی و مقدار زیادی فسفر است. فسفر تأثیر چشمگیری روی قدرت و دوام استخوان و دندان دارد و از بیماری‌های وابسته به سن مانند پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

جلوگیری از بیماری‌های قلبی

جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی، یکی دیگر از خواص بادام برای سلامتی است. چربی‌های‌ غیراشباع، پروتئین و پتاسیم موجود در بادام همگی به حفظ سلامت قلب کمک می‌کنند. ویتامین ای (E) یک آنتی اکسیدان مؤثر است و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد، درحالی‌که منیزیم موجود در بادام می‌تواند در جلوگیری از حمله‌ قلبی مؤثر باشد. بعضی از ترکیبات موجود در بادام روی پروتئین‌ِ واکنشیِ C تأثیر می‌گذارد؛ این پروتئین‌ها باعث التهاب خطرناک شریانی می‌شود. بادام همچنین منبع غنی از اسیدفولیک است. بنابراین به کاهش سطح هموسیستئین که عامل ایجاد پلاک چربی در رگ‌هاست، کمک می‌کند. علاوه‌براین، فلاونوئید پوست بادام با ویتامین E ترکیب می‌شود و از آسیب دیواره‌ی رگ‌ها جلوگیری می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده‌ی کوتاه‌مدت از رژیم بادام در مردان بین سنین ۲۰ تا ۷۰ سال سبب بهبود عملکرد عروقی می‌شود.

 تقویت دستگاه ایمنی

بدن انسان ترکیبات زیادی داردکه باعث حفظ سلامت کلی بدن و قلیایی‌بودن محیط آن می‌شود. بادام منبع غنی از مواد قلیایی است که برای افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن بسیار مناسب است که توانایی ازبین‌بردن بیماری‌ها را بیشتر می‌کند. علاوه‌بر اینکه میزان مواد قلیایی بادام بسیار بالاست، مقدار زیادی ویتامین E هم دارد که آنتی‌اکسیدانی خیلی قوی است. این آجیل همچنین رادیکال‌های آزاد خطرناک را از بین می‌برد. رادیکال‌های آزاد، بیماری‌های مزمن را در بدن تشدید می‌کند و می‌تواند برای بدن خطرناک باشد. آنتی‌اکسیدان‌هایی مثل ویتامین E که در بادام یافت می‌شود، در درمان بیماری‌های زیادی مثل سرطان و بیماری‌های قلبی تأثیر دارد. تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که ویتامین E کافی دریافت می‌کنند، به‌میزان ۳۰ تا ۴۰ درصد کمتر از بقیه در معرض بیماری‌های قلبی قرار می‌گیرند.

 مراقبت از پوست

خواص بادام برای مراقبت از پوست به‌خوبی شناخته شده است. معمولا برای ماساژ نوزادان از روغن بادام استفاده می‌شود. شیر بادام به‌خاطر تأثیرات مثبتی که روی پوست دارد، معمولا در بعضی از سوپ‌ها مصرف می‌شود.۷. کاهش التهاب

خیلی از مردم تصور می‌کنند که «چربی» کاملا مضر است، اما درواقع این‌طور نیست. برخی از اسیدهای چرب ضروری هستند و مصرف آنها برای سلامت کلی بدن لازم است. بدن نمی‌تواند این اسیدهای چرب را بسازد و لازم است که از طریق منابع غذایی آنها را تأمین کنیم. بادام دو نوع اسید چرب بسیار مهم یعنی لینولئیک و لینولنیک اسید دارد. این اسیدهای چرب به کاهش التهابات موجود در بدن که افراد زیادی از آن رنج می‌برند، کمک می‌کند. اسید چرب همچنین به کاهش سطح کلسترول بد خون (LDL) کمک می‌کند و در سلامت پوست و‌ مو نقش دارد. تمام این موارد نشان می‌دهد که این آجیل چقدر برای بدن مفید است.

۸. تنظیم فشار خون

پتاسیم موجود در بادام به تنظیم فشار خون و کاهش سطح نمک کمک می‌کند و نوسان فشار خون را کنترل می‌کند. سایر مواد مغذی موجود در بادام هم باعث ایجاد تعادل لازم برای بدن می‌شود که می‌تواند از بیماری‌های بسیاری جلوگیری کند. تعادل ویتامین‌ها و موادمعدنی برای یک داشتن زندگی سالم ضروری است. اما اگر یکی از این عناصر نادیده گرفته شود، روی تمام بدن تأثیر می‌گذارد و می‌تواند سبب کم خونی، استرس و افزایش فشار خون شود.

۹. افزایش تولید انرژی

وجود منیزیم، مس و ریبوفلاوین موجود در بادام به تولید انرژی و افزایش سرعت سوخت و‌ ساز بدن کمک می‌کند. اگر در روز تحرک لازم را دارید، چند عدد از این خشک‌بار می‌تواند نیاز بدن شما را تأمین کند؛ بدون اینکه نگران چربی و کالری آن باشید.

جلوگیری از سرطان

یکی از خواص بادام جلوگیری از سرطان است. بادام باعث عبور راحت غذا از لوله‌ی گوارش و درنتیجه پیشگیری از سرطان روده بزرگ (کولون) می‌شود.

جلوگیری از دیابت

جلوگیری از دیابت، یکی دیگر از خواص بادام برای سلامتی بدن است. بادام افزایش ناگهانی سطح گلوکز و انسولین بعد از مصرف وعده‌های غذایی را کاهش می‌دهد. ممکن است قند خون افراد مبتلا به دیابت با صرف هر وعده‌ی غذایی به میزان زیاد تغییر کند. این تغییرات برای بدن خطرناک است. مصرف بادام می‌تواند در جلوگیری از تغییرات خطرناک قند خون مؤثر باشد. بادام در تنظیم روند جذب گلوکز نقش دارد و فرایند جذب را راحت‌تر می‌کند.

کاهش وزن

اگر به‌دنبال کاهش وزن هستید، نوشیدن شیربادام بسیار مناسب است. اسیدچرب غیراشباع موجود در بادام در کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری مؤثر است. فیبر غذایی موجود در بادام برخلاف اینکه خوراکی کوچکی است، اما باعث ایجاد احساس سیری می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که رژیم کم‌کالری و غنی از بادام برای افراد چاقی که قصد کاهش وزن دارند، بسیار مناسب است.

تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که به‌طورمرتب از بادام استفاده می‌کنند (حداقل دو بار در هفته)، بیشتر در وزن ایدئال خود باقی می‌مانند. همچنین در مقایسه با آن، افرادی که کمتر یا هیچ‌وقت از بادام استفاده نمی‌کنند بیشتر از نوسان وزن خود رنج می‌برند. فیبر موجود در بادام به حرکات روده کمک می‌کند، وزن را کاهش می‌دهد و باعث سم زدایی از بدن می‌شود.

خواص بادام زمینی

عوارض جانبی بادام درختی

خواص و مضرات بادام درختی مانند همه آجیل‌ها ممکن است برخی به مصرف مغز بادام آلرژی داشته باشند. کودکان حساسیت بیشتری نسبت به آلرژی‌های ناشی از مصرف آجیل دارند. ازاین‌رو اگر کودکی دارای آلرژی شناخته‌شده‌ای باشد باید از مصرف این آجیل خودداری کند.

برای کسانی که به آن حساسیت ندارند مصرف زیاد همچنین مشکلاتی برایشان ایجاد خواهد کرد. عمده‌ترین این مشکلات مقدار زیاد کالری آن و جذب زیاد ویتامین E است. خوردن بیش‌ ازحد آجیل می‌تواند موجب افزایش وزن شود، سبب فعل و انفعالات دارویی خاص (مانند مصرف بیش‌ازحد ویتامین E) گردد و در برخی موارد مشکلات گوارشی به همراه داشته باشد. هرچند باید توجه داشت که مصرف بسیار بیش از حد بادام ممکن است منجر به این موارد گردد. منابع چربی سالم باید بخش قابل‌توجهی از رژیم غذایی ما را به خود اختصاص دهند؛ ولی تعادل در مصرف آن‌ها نیز بسیار مهم است.

از جمله خواص بادام درختی خام، اینکه دارای پتانسیل حمل باکتری است و به همین دلیل وزارت کشاورزی ایالات‌متحده آمریکا (USDA) تولیدکنندگان را ملزم به پاستورازیسیون بادام کرده است. در موارد نادر بادام خام حامل باکتری سالمونلا و ایکولای است؛ بنابراین از سال ۲۰۰۷، مغز بادام خام کالیفرنیا از دسترس مردم ایالات‌متحده خارج شد. اگرچه اکثر مردم با خوردن بادام خام هیچ مشکلی نداشته‌اند.

  • مدیر وبسایت
  • 17/12/1400
  • 266 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

دسته بندی ها

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه

ارسال رایگان؛
به تمام نقاط ایران!

بدون قید و شرط برای تمامی سفارش‌ها.