خواص دارویی فندوق

فندق یکی از انواع آجیل است که از درخت فندق یا کوری‌ لوس گرفته می‌شود. نواحی مختلفی مانند ایالت متحده آمریکا، اسپانیا، ترکیه و ایتالیا درختان فندق زیادی دارند. البته فندق وطنی هم کم از فندق‌های خارجی ندارد. فندق خوراکی خیلی خوشمزه‌ای است. اگر شما هم از طرفداران سفت و سخت فندق باشید، آن را به شکل‌های مختلف از فندق خام یا بوداده گرفته تا پودر در شیرینی‌ها و غذاهای مختلف آن را امتحان کرده‌اید. در ادامه مقاله آموزشی از آجیل و خشکبار میثم مهم‌ترین خواص فندق آشنا می‌شوید.

خواص فندق برای سلامتی

فندق یک منبع خوب از ویتامین‌های B1، B2 و B6 است. این ویتامین‌ها برای حفظ سلامت مغز و خون‌سازی ضروری هستند، مخصوصاً برای کودکان در حال رشد. ویتامین E ثابت شده‌است که مصرف ۲۵ تا ۳۰ گرم فندق در روز، تمامی ویتامین E مورد نیاز در روز را تأمین می‌کند و برای پیشگیری از بیماری‌های عروق سیاهرگ قلبی و سرطان کافی است. روغن فندق بهترین منبع شناخته شده ویتامین E است که برای سلامت ماهیچه‌های قلب و دیگر ماهیچه‌های بدن ضروری است. این ویتامین همچنین برای عملکرد طبیعی سیستم تولید مثل ضروری می‌باشد. ویتامین E از تجزیه و همولیز گلبول‌های قرمز خون جلوگیری می‌کند، بنابراین به عنوان نوعی محافظ در برابر کم خونی یا آنمی عمل می‌کند. از دیگر فواید ویتامین E که در فندق به وفور یافت می‌شود، پیشگیری و ممانعت از عوامل ایجادکننده سرطان می‌باشد.

طبع فندق چیست؟

فندق دارای طبع گرم و خشک است.
در افراد گرم مزاج ممکن است باعث بروز جوش، خارش بدن، گرگرفتگی، خشکی دهان، تهوع و … شود؛ این افرد باید از زیاده‌روی در مصرف این آجیل به ویژه در فصول گرم سال اجتناب کنند.

مصلح فندق چیست؟

مصلح فندق برای سردمزاج‌ها آب عسل و برای گرم مزاج‌ها سکنجبین و جلاب (شربت گلاب، زعفران و نبات) است. از دیگر مصلحات آن می‌توان به شربت به و شکر سرخ اشاره کرد.

 

خواص فندق برای سلامتی

درمان کم خونی

تحقیقات نشان می دهد که فندق برای درمان کم خونی و ایجاد آهن مناسب در بدن بسیار مناسب است. این مغز شامل میزان مناسبی از آهن می باشد. گلبول های قرمز بدن برای جذب اکسیژن کافی نیاز به آهن دارند. بنابراین مصرف فندق باعث می شود تا بدن شما غنی از آهن شود.

درمان جوش صورت و آکنه

فندق را اگر به همراه دانه های قهوه مصرف کنید یک ترکیب عالی از اسکراب مخصوص پوست های مستعد به آکنه خواهید داشت. شما می توانید یک قاشق چایخوری فندق را خرد کنید و آن را به همراه نصف قاشق چایخوری قهوه و نصف قاشق چایخوری شکر به همراه روغن زیتون ترکیب کنید. این ترکیب برای درمان آکنه بسیار موثر است.

ماندگاری بیشتری موهای رنگ شده

رنگ کردن موها در خانم ها رواج دارد ، فندق به عنوان یک ماده طبیعی در رنگ های مختلف استفاده می شود. ترکیبات موجود در این مغز باعث تضمین ماندگاری رنگ می شود. فندق با نرم نگه داشتن موهای شما از موهای رنگ شده محافظت می کند.

کاهش فشار خون

افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند بهتر است فندق مصرف کنند. این مغز دارای چربی های سالم می باشد. پتاسیم موجود در فندق باعث کاهش فشار خون انسان شده و بیماری های قلبی نظیر سکته قلبی را کاهش می دهد. البته باید با مشورت پزشک این کار را انجام دهید چون مصرف زیاد فندق باعث بالا رفتن فشار خون می شود.

ضد آفتاب طبیعی

اگر روغن فندق را بر روی پوست خود بمالید به دلیل خاصیت ضدآفتاب طبیعی که این روغن دارد از پوست شما در مقابل اشعه یو وی محافظت می کند. شما می توانید چند قطره از روغن فندق را به همراه روغن های آووکادو ، گردو و کنجد ترکیب کنید و یک ماده ضد اشعه ی خورشید تولید کرده و استعمال کنید.

سلامت قلب

فندق دارای چربی های غیر اشباع می باشد و کلسترول آن صفر است. چربی های غیر اشباع باعث می شود تا کلسترول خوب شما افزایش پیدا کند. یک مشت آجیل می تواند پنجاه درصد منیزیم روزانه بدن شما را تامین کند. منیزیم در تنظیم میزان کلسیم بدن شما نقش مهمی دارد. کنترل شدن کلسیم باعث می شود که سلامت قلب شما تضمین شود.

تقویت عضلات

فندق بسیار خوش طعم می باشد و هیچ کلسترولی ندارد ، فندق در سراسر جهان به عنوان افزودنی در انواع شکلات ها به کار می رود. این مغز دارای فولات و ویتامین ای بوده که باعث تقویت عضلات شده و عملکرد آن ها را بهبود می بخشد.

پیشگیری از پیری زودرس

فندق دارای ویتامین های ای ، آ و سی می باشد که جزو آنتی اکسیدان های قوی محسوب می شود. ویتامین های ذکر شده موجود در فندق برای از بین بردن چین و چروک پوست استفاده می شود و باعث می شود تا علائم پیری بر روی پوست شما به تاخیر بیفتد.

پیشگیری از سرطان

فندق سرشار از آلفا توکوفرول می باشد که برای جلوگیری از سرطان مثانه کاربرد دارد. همانطور که گفته شد فندق دارای مقادیر زیادی از منگنز می باشد که این عنصر باعث جلوگیری از بروز سرطان های مختلف می شود.

مناسب برای ورزش پرورش اندام

شما اگر یک فنجان فندق را در برنامه روزانه رژیم خود قرار دهید ، پروتئین زیادی دریافت خواهید کرد. فیبر موجود در این مغز باعث می شود تا گزینه مناسبی برای سوزاندن چربی اضافی و تولید توده ی عضلانی باشد.

درخشان تر شدن پوست صورت

همانطور که گفته شد فندق دارای ویتامین ای می باشد، این ویتامین به مرطوب سازی و آبرسانی پوست صورت کمک می کند. اگر می خواهید چربی های پوست شما کمتر شده و پوست تان درخشان شود فندق مصرف کنید.

تقویت سیستم ایمنی بدن

فندق بمب مواد معدنی شامل کلسیم ، پتاسیم ، منگنز و منیزیم است. این مواد برای بدن ضروری و واجب می باشد. مواد ذکر شده موجود در فندق باعث می شود تا قدرت ایمنی بدن شما افزایش پیدا کند و افزایش سیستم ایمنی بدن از بروز اختلالات مختلف جلوگیری می کند.

سلامت عضلات

منیزیم نقش مهمی در حفظ سطح مناسب کلسیم در بدن انسان ها دارد. این مغز خوشمزه به انقباض عضلانی کمک کرده و باعث می شود تا فشار زیاد در عضلات کاهش پیدا کند. همچنین فندق باعث کاهش گرفتگی عضلات و اسپاسم می شود.

نرم کننده طبیعی پوست

فندق دارای خواص نرم کنندگی و مرطوب کنندگی دارد. وجود ویتامین ای ، فیتواسترول‌ها و اسیدهای استئاریک موجود در فندق این خاصیت را دارا می باشد. همچنین در روغن فندق منیزیم، کلسیم و پتاسیم نیز وجود دارد که به نرم کردن پوست کمک می کند

کنترل سلول های سرطانی پوست

یکی از خواص فندق برای پوست جلوگیری از رشد سلول های سرطانی پوست می باشد. فندق دارای آنتی اکسیدان و بتاسیتوسترول می باشد که از رشد سلول های سرطان پوست جلوگیری می کند. روغن فندق از تکثیر شدن سلول های سرطانی و تومورهای بدخیم جلوگیری می کند.

سلامت سیستم عصبی

ویتامین ب ۶ یک ویتامین ضروری است که برای اسیدهای آمینه ضروری است. این اسیدها نقش تنظیم کنندگی را در سیستم عصبی انسان بازی می کند. کمبود این ویتامین باعث می شود تا عملکرد سیستم عصبی بدن مختل شود. بنابراین با مصرف فندق می توان سلامت سیستم عصبی را بهبود بخشید.

یک میان وعده سالم

شما برای داشتن یک رژیم سالم باید از خوراکی های پرکالری و مضر دوری کنید. یک مشت فندق برای میان وعده انتخاب بسیار عالی می باشد. خوردن فندق به عنوان میان وعده باعث می شود تا شما احساس سیری کنید و به سراغ غذاهای پرکالری نروید.

 

کاهش خطر سکته مغزی

مصرف روزانه فندق خطر سکته مغزی را کاهش می دهد. شما برای بهره مندی از این امر می بایست یک مشت فندق را له کرده و روی ماهی یا مرغ از آن استفاده کنید و میل کنید.

مفید برای کودکان

این مغز خوشمزه و لذیذ دارای فولات می باشد. فولات برای رشد نوزادان توصیه شده است. مصرف سی گرم فندق برای یک نوزاد در طول روز کافی است.

جلوگیری از لخته شدن خون

ویتامین کا برای بدن حیاتی است چرا که باعث جلوگیری از لخته شدن خون می شود. ویتامین های موجود در این مغز دارای ویتامین کا فراوانی می باشد. این ویتامین ها با کمک سنتز پلاکت ها مانعی برای از دست دادن خون می شود.

سلامت و تقویت استخوان ها

فندق حاوی منگنز است که این ماده برای رشد و تحکیم استخوان ها سودمند است. این مغز خوشمزه یک میان وعده عالی برای بانوان می باشد که در دوره قبل از یائسگی و بعد از آن قرار دارند. چرا که در مقابل پوکی استخوان جلوگیری می کند.

خاصیت ها برای زنان باردار

مادران باردار باید یک برنامه مناسب در دوران بارداری داشته باشند. فندق غنی از مواد معدنی مختلف می باشد که نیازهای مادر و جنین را در این دوران تامین می کند. برای یبوست بارداری نیز می توان از فندق استفاده نمود. همچنین فندق باعث افزایش شیر مادر می شود. زنان باردار می توانند فندق را به عنوان میان وعده مصرف کنند زیرا مانع از گرسنگی های ناگهانی می شود.

بهبود بیماری آنژین

کمبود ویتامین های ای و سی باعث افزایش بیماری آنژین می شود. شما باید با این کمبود مبارزه کنید. بهترین منبع برای درمان این کمبود فندق می باشد. فندق به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی از ویتامین ای و سی برای مشکلات درد سینه و آنژین مناسب است.

پیشگیری از ابتلا به دیابت

پزشکان توصیه کرده اند که افراد دیابتی فندق را در حد متعادل مصرف کنند. کسانی که مبتلا به بیماری دیابت نوع دوم هستند این مغز را که سرشار از فیبر می باشد مصرف کنند تا احساس سیری کنند. فندق به دلیل پایین بودن سطح گلوکز، از زیاد شدن سطح قند خون جلوگیری می کند. علاوه بر موارد گفته شده فندق باعث افزایش کلسترول خوب خون می شود.

مناسب برای چاقی و افزایش وزن

اگر می خواهید وزن ایده آلی داشته باشید فندق به دلیل داشتن چربی های سالم در این امر به شما کمک می کند. برای جلوگیری از عوارض چاقی بهتر است فندق را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

مـضرات فـنـدق

از معایب دانه‌های روغنی این است که مدت ماندگاری بسیار بالایی ندارند. به همین جهت بسیاری از فروشندگان و دلالان خرید و فروش خشکبار با هر ترفندی محصولات سال گذشته را به بازار عرضه می‌کنند. آیا می‌دانید عوارض مصرف مغزهای روغنی کهنه چیست؟ یکی از انواع مسمومیت‌های غذایی مصرف مواد غذایی کهنه است که این مورد برای آجیل و خشکبار نیز صدق می‌کند.

انواع مغزها در صورتی‌که در جای مناسب نگهداری نشوند و رطوبت ببینند خیلی زود محلی برای تخم‌ریزی حشرات و لانه‌گذاری لارو می‌شود. این مواد به‌سادگی سمی ‌خطرناک به نام آفلاتوکسین تولید می‌کنند که در صورت مصرف، عوارض جبران‌ناپذیری خواهد داشت. مسمومیت‌های غذایی و حتی عدم رشد و تکثیر سلول‌های بدن و درنهایت ایجاد تومور و غدد سرطانی بخشی از آسیب‌های جسمی‌ و درنتیجه مضرات فندوق کهنه است.

  •  افراط در خوردن آن ایجاد نفخ و گاز شکم کرده و حالت تهوع ایجاد می کند برای پیشگیری از این حالت سرد مزاجان فندق را با آب و عسل و گرم مزاجان با سکنجبین میل نمایند.
  • مصرف فندق برای کسانی که فشار خون بالا دارند مضر است.
  •  فندق دارای کالری بالا و مواد مغذی زیادی است کسانی که رژیم دارند و چاق هستند در مصرف آن زیاده روی نکنند.
  • مدیر وبسایت
  • 15/01/1401
  • 296 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

دسته بندی ها

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه

ارسال رایگان؛
به تمام نقاط ایران!

بدون قید و شرط برای تمامی سفارش‌ها.